Helal Gıda Baş Denetçi

       HELAL GIDA TEMEL EĞİTİMİ ;

ADNBELGELENDİRME(HALALFOODCOUNCIL OF TURKEY)- sınırlı sayıda HELAL GIDA temel eğitimi açılacaktır.İlgilenen arkadaşların lütfen formu doldurmaları gerekmektedir.Katılım için : ilahiyatçı,gıda mühendisi,kimya mühendisi,ziraat mühendisi, veteriner, endüstri mühendisi,gıda teknikeri titrine sahip olanlar.tercih edilirler. 

  HELAL BELGESİ İPTAL OLAN FİRMALAR:

Henüz onaylanmadı: mamak gıda



                                 BÖLGE TEMSİLCİLİKLERİ VERİLECEKLER

HELAL: ALLAHA KARŞI SORUMLULUKTUR 

ALLAHIN KOYDUĞU KANUNDUR

HELAL :FITRATTIR.

HELAL :SAĞLIKTIR.

HELAL: ALLAHIN EN GÜZEL ŞEKİLDE YARATTIĞI

VE MECCANEN BİZE HEDİYE ETTİĞİ MÜCEVHERLERDEN DEĞERLİ VÜCUDUMUZA

 SAHİP ÇIKMAKTIR. 

HELAL İLE İLGİSİ OLMAYAN LAR ,HİÇBİR AKREDİTASYONU OLMAYANLAR




 

 
 
  DENGELİ BESLENME

DENGELİ BESLENME
      Bazı yiyecek grupları hem risk hem de sağlığa yararlı… Besin değeri yüksek bir yiyecek aynı zamanda sağlık için zararlıda olabilir.. Peygamber efendimiz (S.A.V)forum.vatan.tc ömrü rahat yasamak, huzur içinde geçirmek ve riza-i ilâhiyi kazanmak için, sunlara mutlaka riayet ediniz buyuruyor:
-Daima taze yemeklerden yiyiniz
-Çok sicak ve çok soguk yemeyiniz
-Çok çigneyiniz, yavas yiyiniz
-Yemege oturmadan evvel ve yemekten sonra ellerinizi yikayiniz 
-Yoruldugunuz zaman tatli yiyiniz.
-Kirik veya çatlak kâselerde yemek yemeyiniz, su içmeyiniz.
-Yemeklerde daima neseli olunuz ve yalniz yemek yemeyiniz.  
-Yemekten sonra daima duâ ederek sükrediniz. 
-Ayda bir gün muhakkak oruç tutunuz, vücudunuz dinlensin. 
-Bal yiyiniz, bin derde devadir. 
 sıcak sularda bulunan küçük ton, büyük tondan daha az metil cıva içerir, ama büyük ton omega 3 yağ asitleri açısından daha zengindir. Bu fark bazı tüketicileri ilgilendirmese de metil cıvaya maruz kalma konusunda en fazla risk altında olanların örneğin hamile veya emziren kadınların balık seçerken dikkat etmesi gerekir
 Balığın yağlı bölgesini çıkarıyor musunuz?
Yağsız deniz ürünlerinin birçok besinsel faydası olsa da sadece “yağlı” deniz ürünlerinde önemli miktarda omega 3 yağ asitleri bulunur somon gibi. Tüketicilere yıllardır yağsız et, tavuk ve balık tercih etmeleri ve “yağlı” çeşitlerden kaçınmaları tavsiye edildiği için bu konuda kafalar karışıktır. Balık yağlı mı daha iyi yağsız mı diye? Eğer omega -3 yağ asitleri açısından iyi bir kaynak olan balıkların yağlı bölgelerini çıkarırsanız amaçlanan faydalardan daha az yararlanırsınız. En doğrusu hem yağlı hem yağsız deniz ürününü bir arada tüketmek ve bir denge sağlamaktır
ZEYTİNYAĞI :Allah zeytinle ilgili olarak ayetlerde şöyle buyurmaktadır:
  *Sizin için gökten su indiren O dur; içecek ondan, ağaç ondandır (ki) hayvanlarınızı onda otlatmaktasınız. Onunla sizin için ekin, zeytin, hurmalıklar, üzümler ve meyvelerin her türlüsünden bitirir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir topluluk için ayetler vardır.*(Nahl Suresi, 10-11)
Son yıllarda yapılan araştırmalar, zeytinin yalnızca lezzetli bir gıda değil, bunun yanında yüksek kaloriye sahip önemli bir besin kaynağı olduğunu da ortaya koymuştur. Zeytinin yanı sıra zeytinin yağı da, önemli bir besin kaynağıdır. Kuran ı keriymde da zeytin ağacının yağına şu ayetle dikkat çekilmiştir: 
      *Allah, göklerin ve yerin nurudur. O nun nurunun misali, içinde çerağ bulunan bir kandil gibidir; çerağ bir sırça içerisindedir; sırça, sanki incimsi bir yıldızdır ki, doğuya da, batıya da ait olmayan kutlu bir zeytin ağacından yakılır; (bu öyle bir ağaç ki) neredeyse ateş ona dokunmasa da yağı ışık verir. (Bu,) Nur üstüne nurdur. Allah, kimi dilerse onu Kendi nuruna yöneltip-iletir. Allah insanlar için örnekler verir. Allah, herşeyi bilendir. * (Nur Suresi, 35)
Yukarıdaki ayette   *mubareketin zeytunetin *  ifadesiyle, zeytin  *bereketli, kutlu, uğurlu, sayısız yarar sağlayan* anlamlarına gelen mübarek sıfatıyla nitelendirilmiştir.*Zeytuha* ifadesiyle bildirilen zeytinyağı, tüm katı yağların aksine, tüm uzmanlar tarafından başta kalp ve damar sağlığı için olmak üzere en çok tavsiye edilen yağ türü olarak bilinmektedir. Zeytinin ve zeytinyağı nın sağlık açısından faydalarını şöyle sıralayabiliriz
   Kemik gelişimine yardımcı olması:
Zeytinyağı İçerdiği E, A, D, ve K vitaminleri, çocukların ve erişkinlerin kemik gelişimine yardımcı olması, kalsiyum kaybını engelleyerek kemikleri güçlendirmesi bakımından zeytin oldukça önemlidir. Zeytin, yaşlılara da özellikle tavsiye edilmektedir; çünkü sindirimi kolaydır ve minerallerle vitaminlerin vücutta kullanılmasına yardımcı olur. Ayrıca minerallerin kemiklerde çökmesini sağlayarak kalsiyum kaybını da engeller. Kemikler organizmanın mineral yapılarının deposunu oluşturur ve kemiklerde mineral birikimi olmadığı takdirde kemik erimesi gibi ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. Bu bakımdan zeytinin iskelet sistemimiz üzerinde çok olumlu katkısı vardır. 
Yaşlanmayı önlemesi:
Zeytinyağının içerdiği vitaminler, hücre yenileyici özelliklere sahip oldukları için, yaşlılık tedavisinde de kullanılır, cildi besler ve korurlar. Besinlerle beraber bedenimize serbest radikal denilen bazı maddeleri de alırız. Zeytinyağı, başta E vitamini olmak üzere, içerdiği çok sayıdaki antioksidan maddeyle bu zararlı maddelerin vücudumuzda neden olduğu tahribatı önler, hücrelerimizi yeniler, doku ve organlarımızın yaşlanmasını geciktirir. 
Tansiyon düşürücü:
zeytinyağının yüksek tansiyona olumlu etkisini bir kez daha vurgulamaktadır. Ayrıca zeytin ağacının yaprağı ile tansiyon düşürücü ilaçlar yapılmaktadır. 
İç organlara faydaları:
Zeytinyağı mide asidini azaltarak mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı korur. Bunun yanı sıra safra salgısını harekete geçirerek, sindirimin en mükemmel hale gelmesini sağlar. Safra kesesinin boşalma işlemini düzenler ve safra taşı riskini azaltır. Ayrıca içindeki klor sayesinde de böbreğin çalışmasına yardımcı olur ve böylece vücudun atıklardan arınmasını kolaylaştırır. Bunların yanı sıra beyin damarlarının sağlığına da olumlu etkisi vardır.
Yüzyıllar Öncesinde Bildirilen Gerçek… Görüldüğü gibi bugün birçok bilim adamı zeytinyağını esas alan beslenme modelinin en ideal model olduğunu düşünmektedir. Bu özelliklerinden dolayı günlük beslenme programında her öğünde bulunması gereken en temel besinler zeytin ve zeytinyağı olarak belirtilmektedir. Allah ın pek çok ayette dikkat çektiği zeytin bitkisinin faydaları, ancak tıp biliminin gelişmesiyle keşfedilmiştir 
Çocukların gelişimine katkısı:
Zeytin ve zeytinyağı, içlerinde bulunan linoleik asitten (omega-6 yağ asidi) ötürü yeni doğmuş bebekler ve gelişim çağındaki çocuklar için son derece faydalı besinlerdir. Linoleik asidin eksikliği, gelişimin yavaşlamasına ve hatta birtakım deri rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına neden olur. Zeytinyağı vücudumuzdaki zararlı maddelerin vücudumuzda neden olduğu tahribatı önleyen antioksidan elementleri ve insan için büyük önem taşıyan yağ asitleri içerir. Bunlar da hormonlara destek olur ve hücre zarının oluşumuna yardımcı olurlar. Zeytinyağı, insan sütündeki yağ asidi oranına benzer, dengeli bir çoklu doymamış bileşime sahiptir. İnsan vücudu tarafından elde edilemeyen, aynı zamanda vücut için vazgeçilmez önemi olan bu temel yağ asitleri açısından, zeytinyağı yeterli bir kaynaktır. Bu faktörler zeytinyağını, yeni doğmuş bebekler için oldukça faydalı kılmaktadır. Doğum öncesi ve sonrasında bebek beyninin ve sinir sisteminin doğal gelişimine katkıda bulunmasından dolayı uzmanlarca, annelere önerilen tek yağ, yine zeytinyağıdır. Anne sütüne yakın miktarda linoleik asit içermekle beraber yağsız inek sütüne zeytinyağı katıldığında anne sütü kadar doğal bir besin kaynağı özelliği kazanır.
İNCİR :              *İncire ve zeytine andolsun,* (Tin Suresi, 1)
incir cildi güzelleştiriyor, gençleştiriyor. Bronşlardaki sertliği de gideriyor.İncirin kendisi, yaprakları ve sütü, ayrı ayrı incelenir. İncirin yaprağı bulunamazsa, yaban incirinin dalları kesilip, ezilerek, diğer drogların dal ve gövdelerinden öz suyu çıkarıldığı gibi, bununda öz suyu çıkarılır. İncirin katılaşmış sütü, etki yönünden bala benzer.
YARALAR  İncir yaprağı öz suyu, yara açıcıdır. Kaynatılmış şekli hardal köpüğü ile birlikte haricen uyuz için kullanılır. Kuru ve sulu yaralar üzerine tatbik edilir. İncir ağacı külünün distilasyonu yoluyla elde edilen su, kronik yaralar ve cerahatli yaralara tatbik edilirse, yarları aşındırıp, temizleyerek iyileştirir. Nar kabuğuyla birlikte dolamaya iyi gelir. Kalkand (bakır veya demir sülfat çeşitleri) ile birlikte bacaklardaki kötü huylu yaralara faydası olur. Firavun inciri, cerahatli yaraların üzerine tatbik edilir.
HAREKET ORGANLARI  İncir yaprağı ve ham incir, haşhaş yağrağı ile birlikte açık kemik yüzeyler üzerine uygulanır. İncir odununun külünün distile edilmiş suyu, sinir ağrılarında haricen kullanılır (ağır yaralar üzerine uygulanır). Bazen de 1,5 okka dozda içilir.
Baş organlarıTaze ve kuru incir, saraya iyi gelir. Hardal köpüğü ile pişirilirse, kulağın çınlamasında, damla şeklinde kulağa uygulanır. Onun sütü veya dallarının (yaprak çıkmadan) öz suyu, çürük dişlere uygulanırsa, yararlı olur. Kulak altında çıkan şişlereyakı şeklinde (haricen uygulanırsa), iyi gelir. Ham incir toz haline getirilip, başa uygulanırsa, baş yaralarına iyi gelir.
GÖRME  Onun sütü, balla birlikte, göz sulanmasına, conjunctiva ve başlangıçtaki göze su inmesine (katarakt) ve sert dokudaki yoğunlaşmaya iyi gelir. Yapraklarıyla, göz kapaklarındaki sertlik ve kaşıntıyı giderir.
SOLUNUM  Taze ve kuru incir, boğaz sertliğine ve bronşlardaki sertliğe iyi gelir.
Zehirlenme  Onun sütü, akrep ve örümceğin soktuğu yere haricen hafifçe oğuşturularak sürülürse, faydalı olur. Kuduz için ise, haricen ham incir veya taze incir yaprakları kullanılır. Ayrıca ham incir ve taze incir yaprakları ile gersene uyuza ve gelinciğin ısırdığı yerin üzerine tatbik edilir.
Dışarı atma Taze ve kuru incir, böbrek ve mesaneye faydalı olur; idrar tutukluğunu giderici etki gösterir. Bağırsaklardan fazla madde atan kişilere yararlı olmaz. Taze incir, yumuşatıcı olduğundan, az da olsa ishal etkisi gösterir. İncir, rahimdeki urlara (sertleşmeye) iyi gelir. Aynı zamanda, bunun için incir, natrun ve kurtum ile karıştırılarak, yemekten önce yenir.
İncir sütü, yumurta sarısıyla birlikte fitil olarak kullanılırsa, rahmi temizle; regl söktürür; idrar da söktürür ve hulbe ve yoğurt ile pomat yapılıp kullanılır. Özellikle onun sütü, böbrek kumunu döker. İncir, peynir sütü ile birlikte alınırsa, bağırsaklarda müshil ve böbreklerde temizleyici etki yapar. Terkip şöyle hazırlanır: Hayvan sütü, bir incir dalı parçasıyla karıştırılırken, incir sütü üzerine yavaş yavaş damlatılır. Bu terkip, tabiatı güçlendirir ve böbrekleri temizler.
Güzellik  Ham incir, ben ve siğil türleri üzerinde yakı şeklinde tatbik edilirse ve lepra (behak, addison?) hastalığının derideki izleri üzerine tatbik edilirse, iyi gelir. Aynı zamanda yaprağı da aynı gayelerle kullanılır. Ciltteki renk bozukluğuna sebep olan cilt hastalıklarına, yangılı şişlere, sarkıklara karşı incir yemek yararlıdır. Irasa, natrun veya nevre ile birlikte kullanıldığı zaman, apseleri olgunlaştırır. Nar kabuğu ile birlikte dolama (dahes) üzerine sarılır.
Firavun inciri, (tedavisi) zor şişlere yararlıdır; onları çözer ve sıracaya da iyi gelir. Aynı zamanda, Firavun incirinin pişmişi, dut şeklinde urlara yararlı olur; özellikle de Firavun incir öz suyu etkilidir. İncir yaprağı öz suyu, dövme izlerini yok eder. Kayruti ile soğuktan oluşan baş ağrılarına iyi gelir. Aynı şekilde, sütü de aynı etkiyi gösterir. Bütün olarak incir besleyicidir; şişmanlatıcıdır Genellikle çözücü, parçalayıcıdır. Fazla incir yemek dolayısıyla oluşan kötü hıltlar, bit oluşmasına sebep olur. Ayrıca, incirin, oluşturduğu hıltların dışa vurmasıyla, hayvan oluşmasına uygun bir ortam yarattığı söylenir.
Yararları  Kuru incir, özellikle ekşisi, kuvvetli temizleyici, olgunlaştırıcı, çözücü, parçalayıcıdır. Onda yapıştırıcı, parçalayıcı ve yumuşatıcı etkiler vardır. Yabani incirin asitliği, ekşiliği, batıcı ve yakıcıdır. İncirin besleyici özelliği diğer meyvelere göre daha fazladır. Buruk kuru incir; bazen temizleyici özelliğini aşıp, yara yapıcı özellik kazanabilir. Hatta kuru yaprakları kara mazeryun kökleriyle kaynatılarak, hayvanlarda görülen uyuz için kullanılır.
Onun yapraklarının öz suyu, kuvvetli ısıtıcı ve temizleyicidir; eritici etkisi de vardır. İltihabı ve yangıyı ciltten uzaklaştırır ve tatbik edildiği bölgeyi terletir. İncir sütü, akan kanı pıhtılaştırır (durdurur). Aynı şekilde, sütü de keserek çöktürür. Midede süratle hazmedilip, emilir ve incir besleyici olsa da, onun besleyiciliği et ve hububatın besleyiciliğine benzemez (onlar gibi besleyici değildir). O, bütün meyvelerden daha besleyicidir (doldurucudur; doyurucudur). Onun öz suyunun büzücülüğü, onun sütünün kuvvetine yakın olarak kabul edilir. Onun odununun külü, suyu, bağırsaklarda benzeri etki yaratır.Cummeyz içinde (Firavun inciri) öyle bir çekim gücü vardır ki, vücudun derinliklerinden maddeleri çekerek süratle eritir.
BESLENME ORGANLARI  Karaciğerdeki ve dalaktaki tıkanıklıkları giderir. Galenos, taze incirin zararlı olduğunu, kuru incirin zararlı olmadığını, çok yendiğinde, mideyi fazlalıklardan temizlediğini söylemiştir. Tuzlu balgam dolayısayla meydana gelen susuzluğu giderir. Kuru incir, susuzluğu artırır.
Pelin otu ile birlikte kullanıldığında, vücutta su birikmesini önler. İncir aç karnına yendiğinde, sindirim kanallarını açmada ve temizlemede çok etkilidir. Özellikle ceviz ve bademle birlikte yenmesi, beslenme özelliği açısından yararlı olur. Şayet incir, ağır besinlerle birlikte yenirse, o zaman zararı çok fazladır. Fakat uşakla (çadır) birlikte dalak sertliğinde haricen yakı olarak uygulanırsa, yararlıdır


 

[ GERİ DÖN ]

 
    Belgelendirme Hizmetlerimiz...

SİSTEM BELGELERİ

ÜRÜN BELGELERİ

GIDA BELGELERİ

HİZMET BELGELERİ

EĞİTİMLER

ISO 9001 2015   
ISO 14001
ISO 18001
SA 8000
AS EN 9100
ISO 27001
ISO 16949

ISO 22301

CE
GOST R
GS
UL
GLOBAL GAP
EUREP GAP
ORGANİK GIDA

ISO 22000 2018
HACCP
IFS
BRC

HELAL

KOŞER

VEGAN

MARKA TESCİLİ
PATENT
FAYDALI MODEL
GARANTİ BELGESİ
HYB

TSE

TSEK

ISO 9001 2015   
ISO 14001
ISO 18001
ISO 22000 2018
HELAL GIDA
İÇ TETKİK
BAŞ DENETÇİ

ISO 27001